Накитот на Тутанкамон има вонземско потекло, тврдат истражувачите

Австралиските истражувачи тврдат дека стаклото откриено во накитот на египетскиот фараон Тутанкамон е обликувано под метеорско влијание пред речиси 29 милиони години. Тие велат дека ова стакло не потекнува од земјата, туку дека е од вселената. Резултатите од испитувањето на стаклото пронајдено во 1922 година се објавени во списанието „Геологија“. Д-р Арон Кавоси од Центарот за … Continue reading Накитот на Тутанкамон има вонземско потекло, тврдат истражувачите

Текстот Накитот на Тутанкамон има вонземско потекло, тврдат истражувачите е превземен од Reporter.mk.