Кладилниците Моцарт најавуваат донаторска кампања

Под мотото „Заедно можеме сè“, со секое одиграно ливче во текот на Светското фудбалско првенство, играчите ќе донираат во хуманитарни цели

Спортските обложувалници „Моцарт“ , како општествено одговорна компанија со десетгодишно присуство во Македонија, ја најавуваат донаторската кампањата „Заедно можеме сè“ која ќе биде активна во текот на Светското фудбалско првенство кое ќе се одржи од 14.06.2018 до 15.07.2018 година во Русија. Мундијалот во Моцарт е под мотото „Играме во ист тим – тикет за живот“. Со секој одигран тикет во „Моцарт“ во текот на ова големо фудбалско натпреварување, играчите ќе донираат средства во хуманитарни цели.

Маркетинг директорот на Спортските обложувалници „Моцарт“ Васко Илијевски смета дека ова е само почеток на една успешна донаторска кампања, а познавајќи ги македонските играчи сигурен е дека во текот на Мундијалиот играчите ќе ја покажат својата хуманост.

„Се надеваме дека во текот на претстојното Светско првенство ќе уживаме во одлични натпревари, а секој тикет нека биде #тикетзаживот“, рече маркетинг директорот Васко Илијевски.