Светски познатиот фудбалер деновиве престојуваше во Дубровник каде што избра три ресторани и ги проба нивните најдобри специјалитети.
Тој беше во ресторанот „Лопуд“ во Дубровник, во ресторанот 360 и во Вила Шехерезада, каде што отседнаа со Џорџина. Едно ноќевање таму чини 7000 евра. Ниту еден ресторан не сакаше ништо да коментира поради договорот за доверливост. Но, според нивните главни јадења и најдобрите специјалитети, Кристијано Роналдо во последните три дена најмногу уживаше во морска храна. Од ковач и зубатац со шафран до јастог, ризото со шкампи и ракчиња.
Во рестораните во Дубровник тој го одби десертот. Му беше понудена традиционалната дубровачка рожата, но зардаи тоа што внимава на калориите, фудбалерот го одби десертот.
Текстот Роналдо го одби традиционалниот десерт на Дубровник е превземен од Reporter.mk.