Беше загрижен за својот низок раст, па цел живот заведуваше мажени жени: Животната приказна на балетанот Михаил Баришников

Балетанот и кореограф Михаил Баришников, најпознат по улогата на Русинот Александар Петровски, поради кој Кери го остави Ѕверката и се пресели во Париз, може да се пофали со богата кариера која трае речиси шест децении и и покрај тоа што тој се доближува до 71. роденден, сè уште настапува. Важи за еден од најголемите балетани во … Continue reading Беше загрижен за својот низок раст, па цел живот заведуваше мажени жени: Животната приказна на балетанот Михаил Баришников

Текстот Беше загрижен за својот низок раст, па цел живот заведуваше мажени жени: Животната приказна на балетанот Михаил Баришников е превземен од Reporter.mk.