Бил Гејтс се плаши од следната пандемија затоа што може да биде посмртоносна од Ковид-19

Милијардерот и коосновач на „Мајкрософт“, Бил Гејтс предупреди дека следната пандемија би можела да биде полоша и посмртоносна од коронавирусот. Тој ова го рече по ветувањето дека Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс ќе им дадат 150 милиони долари на Коалицијата за иновации и подготовки за епидемијата CEPI. Донацијата ќе биде искористена во борбата против ковид … Continue reading Бил Гејтс се плаши од следната пандемија затоа што може да биде посмртоносна од Ковид-19

Текстот Бил Гејтс се плаши од следната пандемија затоа што може да биде посмртоносна од Ковид-19 е превземен од Reporter.mk.