Диран Тавитјан номиниран за најпрестижната хрватска музичка награда „Порин“

Композиторот и пијанист, Диран Тавитјан, е меѓу номинираните за хрватската музичка награда „Порин“, во категоријата најдобар продуцент за 2020 година. Диран, за кого критичарите велат дека е еден од најдобрите на Балканот, е номиниран за последниот албум на Раде Шербеџија, насловен „Не окреќи се, сине“. На албумот, како специјален гости, се појавува неговиот помлад брат, … Continue reading Диран Тавитјан номиниран за најпрестижната хрватска музичка награда „Порин“

Текстот Диран Тавитјан номиниран за најпрестижната хрватска музичка награда „Порин“ е превземен од Reporter.mk.