Елтон Џон повикува на масовно тестирање за ХИВ

Пејачот Елтон Џон им се придружи на водечките британски добротворни организации во борбата против СИДА-та, па повика на масовно тестирање за ХИВ-вирусот со цел да се запре новата епидемија во земјата последнава деценија. Тоа, меѓу другото, и поради загриженоста дека Ковид-19 може да влијае на пристапот до тестови и лекови. – Едно нешто што научивме … Continue reading Елтон Џон повикува на масовно тестирање за ХИВ

Текстот Елтон Џон повикува на масовно тестирање за ХИВ е превземен од Reporter.mk.