(Фото) Адам Сендлер од салон за педикир им се закани на папараците

Американскиот комичар Адам Сендлер бил снимен за време на посетата на козметички салон во Лос Анџелес. Глумецот се вознемирил кога забележал еден папараците како му го нарушува мирот и приватноста. Тој му посочил да престане и да го остави на мира, пренесуваат американскките медиуми.

Сендлер е еден од најдоследните комичари кои работат во Холивуд. Неговите филмови во деведесетите години беа означени како златната доба во холивудската комедија. Неговите настапи како неодговорен и емоционално незрел човек, станаа негов заштитен симбол.

Една од неговите најдобри комедии која ја одбележа неговата кариера е Satyrday Night Live. Сандлер првпат се појави на телевизиските екрани во 1980 година, во главната уога во една од епизодите на „Козби шоу“. На крајот на осумдесетите учествуваше во емисијата „Далечински управувач“.

На крајот на 2017 гоина, тој се најде на четвртото место на листата на најуспешни холивудски ѕвезди.

Текстот (Фото) Адам Сендлер од салон за педикир им се закани на папараците е превземен од Reporter.mk.