(Фото) Астронаутка на НАСА, по раскинувањето со швалерот во вселената, намерно направила дупка на бродот за да се врати дома побргу

Од Руската вселенска агенција „Роскосмос“ се заканија дека ќе поднесат тужба против астронаутката на НАСА, Серена Ауњон-Чанселор, затоа што намерно направила дупка на вселенскиот брод „Сојуз MS-09“ додека бил стациониран на Меѓународната вселенска станица во 2018 година. Руската агенција неодамна ја завршила истрагата за инцидентот, кој го нарекле саботажа, а Серена ја означиле како главен … Continue reading (Фото) Астронаутка на НАСА, по раскинувањето со швалерот во вселената, намерно направила дупка на бродот за да се врати дома побргу

Текстот (Фото) Астронаутка на НАСА, по раскинувањето со швалерот во вселената, намерно направила дупка на бродот за да се врати дома побргу е превземен од Reporter.mk.