(ФОТО) Се омажи Илма Карахмет од „Х-фактор“

Илма Карахмет која благодарение на нејзиниот вокал стана популарна преку шоуто „Х-фактор“, се омажи на 18 години. По пет години од музичкото шоу, веќе полнолетната Илма стапи во брак со нејзиниот дечко. Кум на свадбената церемонија во Сараево им бил Алекса Перовиќ од истото шоу.