(Фото) Станија си дојде дома, се присети на детството кога го убиле татко и

Српската старлета Станија Добројевиќ дојде од Америка, но овој пат во посета на Хрватска, во местото Вочин, каде што пораснала. Таа е родена во хрватското место Вировитица, но живеела во Вочин. Решила да ја посети и куќата каде што живеела до 1991 година, бидејќи тогаш почнала војната во пранешна Југославија во која татко и’ го изгубил животот. Нејзиниот татако бил познат економист и политичар.

„Времето пред војанта, е тоа беше најсреќниот период од моето детство, бидејќи пред војната јас имав среќно семејство, односно имав татко, кој беше убиен“, изјавила Станија.

Текстот (Фото) Станија си дојде дома, се присети на детството кога го убиле татко и е превземен од Reporter.mk.