(Фото/Видео) Коњаниците тргнаа од Скопје за Крушево

Во  пресрет на големиот македонски празник Илинден денеска коњаниците облечени во комитско руво тргнаа од Скопје за Крушево.

Илинденскиот марш 2018 тргна пред околу еден час од паркот Јане Сандански во Аердром.

Градоначалникот Марин им го предаде општинското знаме.

Покровител на манифестацијата е претседателот Ѓорге Иванов.

Текстот (Фото/Видео) Коњаниците тргнаа од Скопје за Крушево е превземен од Reporter.mk.