(Галерија) Жените во Иран пред 50 години се облекувале модерно и носеле бикни на плажа

Илјадници луѓе во Иран протестираат поради смртта на 22-годишната Махса Амини, која почина во притвор. Таа три дена беше во кома по нејзиното апсење од од иранска полиција за морал поради тоа што несоодветно носела хиџаб. Сега, револт, жените се потстрижуваат и ги палат хиџабите на улиците во Иран, а бројот на загинати и уапсени секојдневно … Continue reading (Галерија) Жените во Иран пред 50 години се облекувале модерно и носеле бикни на плажа

Текстот (Галерија) Жените во Иран пред 50 години се облекувале модерно и носеле бикни на плажа е превземен од Reporter.mk.