(Галерија) Златни времиња на македонската музчка сцена низ фотографии

Ретро фотографии од македонската музичка речиси секогаш се интересни, а деновиве кружат по  социјалните мрежи и како да будат носталгија по оние времиња, кога македонската музичка сцена го имаше својот зенит.  Насловните страни од ревијата „Екран“ и од енигматскиот забавник „Котелец“, но и постери од детското списание „Наш свет“, и кој како изгледал од пејачите во 80-те и во 90-те години на минатиот век….

„Леб и сол“ во 1981 година

 

Јован Јованов во „Наш свет“, постер  во 90-те кога  тој ја предводеше групата „Магија“

 

 

Маја Оџаклиевска на насловната страна на „Котелец“ во 1982 година

 

Андријана Јаневска и Марјан Стојановски сликани во 2000 година кога го снимија дуетската песна „Љубов ти е адреса“

 

 

Оригиналната постава на „Нокаут„

 

Ристпо Самарџиев со неградата од некогашната манифестација “12 величенствени“

 

 

Беа ексклузивци на „Авалон“- Каролина Гочева и Тоше Проески

Олгица Христовска, Мирко Митревски и членовите на „Нулта позиотив“ и „Октавијан“ на насловна на „Екран“

Текстот (Галерија) Златни времиња на македонската музчка сцена низ фотографии е превземен од Reporter.mk.