Геј свадба во Скопје, пееше Благица Павловска

Викендов во скопската населба Бардовци свадба правеле геј пертнери, а забавата била во една од вилите во наслебата. Младоженците, кои се момче од Скопје и неговиот избраник, момче од Австралија со македонско потекло, за пријателите направиле вистинска журка. Предходно тие го склучиле граѓанскиот брак надвор од Македонија. На геј забвата гостите ги забавувала фолк- пејачката Благица Павловска. На прашањето како поминала журката, таа за “Репортер“, вели: Навистина не би скала да зборувам за ова, младоженициет си бараа дискреција и не би можела јас да ги споделувам сега деталите“.  На свадбата ммало многу познати личности од јавниот живот, меѓу кои и водителката Лила Филиповска.  Веселбата била до доцна во ноќта. Младоженците ги замолиле гостите, заради диксреција да не снимаат и да не ги сликаат младожениците.

Влатко Трајсковски, познатиот шминкаер на геј забвата