Ги исплашил земјотресот, Жељко Самарџиќ и сопругата избегале од куќата во Црна Гора

Пејачот Жељко Самарџиќ вели дека земјотресот кој се случи минатата недела толку бил силен и ги исплашил, што заедно со сопругата Маја избегале од нивната куќа во Црна Гора.

„Двајцата спиевме кога оддеднаш не разбуди силно тресење. Станавме испаничени да видиме што се случува. Истрчавме од куќата и видовме дека целата се нишаше. Надвор беа сите соседи. Долго време немав видено вакво тресење и паника меѓу соседите“, вели Жељко.

Жељко вели дека овој земјотрес бил случен на оние од 1978 година кој се случил во Црна Гора. Тој тогаш бил во Мостар и почуствувал силно тресење. Пејачот вели дека се сеќава и на земјотресот кој го зафати градот Скопје во 1963 година.

 

Текстот Ги исплашил земјотресот, Жељко Самарџиќ и сопругата избегале од куќата во Црна Гора е превземен од Reporter.mk.