Илина Арсова прогласена за Европска жена на годината

Делацијата на Европска Унија ја прогласи уметницата и сликарка Илина Арсова за Европска жена на 2022 година. Таа беше претставена од страна на Амбасадорката на Германија, Анке Холстајн. Покрај неа учевствува четири жени и тоа: докторката Маја Мојсова Мијовска – претставена од Амбасадорката на Хрватска, Нивес Тигањ; претприемачката Наталија Бургиева – претставена од Амбасадорот на Европска … Continue reading Илина Арсова прогласена за Европска жена на годината

Текстот Илина Арсова прогласена за Европска жена на годината е превземен од Reporter.mk.