Илон Маск се понуди да го купи Твитер за 41 милијарда долари

Сопственикот на „Тесла“, Илон Маск, неодамна купи 9,2% акции во Твитер за 54,20 долари од акција, со што стана нивниот најголем акционер. Тој сега се понуди да ја купи целата компанија за 41 милијарда долари, иако пред неколку дена одби да влезе во нејзиниот управен одбор. „Откако инвестирав во компанијата сфатив дека таа во својата сегашна … Continue reading Илон Маск се понуди да го купи Твитер за 41 милијарда долари

Текстот Илон Маск се понуди да го купи Твитер за 41 милијарда долари е превземен од Reporter.mk.