Јапонски милијардер организира приватна експедиција на Месечината со осум луѓе од целиот свет

Јусаку Маезава, онлајн моден тајкун, во 2018 година стана првиот човек што резервираше место на вселенскиот брод што го развива „СпејсИкс“ („SpaceX“), објави „Гардијан“. Маезава, платил непозната сума за патувањето, што се очекува да започне најрано во 2023 година, првично рече дека планира да покани шест до осум уметници, да му се придружат на патувањето … Continue reading Јапонски милијардер организира приватна експедиција на Месечината со осум луѓе од целиот свет

Текстот Јапонски милијардер организира приватна експедиција на Месечината со осум луѓе од целиот свет е превземен од Reporter.mk.