Кралицата Елизабета му ги одзеде сите воени и кралски титули на принцот Ендру по тужбата за злоставување малолетничка

Британската кралица Елизабета му ги одзеде сите кралски и воени титули на принцот Ендру, поради тужбата што против него ја поднесе Вирџинија Џуфри, која тврди дека тој ја злоставувал кога била малолетна. Војводата од Јорк веќе нема да може да ја користи ни титулата кралско височество. Бакингемската палата испрати соопштение во кое се вели дека … Continue reading Кралицата Елизабета му ги одзеде сите воени и кралски титули на принцот Ендру по тужбата за злоставување малолетничка

Текстот Кралицата Елизабета му ги одзеде сите воени и кралски титули на принцот Ендру по тужбата за злоставување малолетничка е превземен од Reporter.mk.