Македонски уметници продаваат свои слики, парите ги донираат за лекување на ќерката на Јулија која боледува од рак

Познатата пејачка Јулија неодамна откри дека ќерка ѝ Андријана се бори со рак. Шест месеци откако почнала да се лекува, Андријана ја прими последната, осма хемотерапија, и си замина од Клиниката за онкологија. Истовремено на Фејсбук почна да функционира групата „Уметниците за Андријана Мациев“, каде бројни академски сликари и ликовни уметници ги продаваат своите дела, … Continue reading Македонски уметници продаваат свои слики, парите ги донираат за лекување на ќерката на Јулија која боледува од рак

Текстот Македонски уметници продаваат свои слики, парите ги донираат за лекување на ќерката на Јулија која боледува од рак е превземен од Reporter.mk.