Марија со награда за најдобар глас на фестивалот „Тра-ла-ла“

Марија Спасовска повторно го освои интернационалното жири на Интернационалниот фестивал „Тра-ла-ла“ кој се одржа во Охрид и Битола. Таа на Гала концертот кој се одржа во Битола  беше прогласена за Best Voice од Претседателот на Интернационалното жири, кој покрај Пехарот “Ѕвезда“ и додели и школарина за вокална техника во Романија.

Марија во април 2019 ќе престојува во Романија и ќе ги усовршува своите вокални способности и техники. Таа ќе ја претставува Македонија и на нови два фестивала во Швајцарија и Полска.

Фестивалот се одржувше од 14 до 18 август на кое учествуваа преставници од 18 различни земји од Европа.

 

 

Текстот Марија со награда за најдобар глас на фестивалот „Тра-ла-ла“ е превземен од Reporter.mk.