Милутин Мркоњиќ приклучен на апарати, политичарот е во вештачка кома

Српскиот политичар Милутин Мркоњиќ е приклучен на апарат за вештачки бели дробови, што е последен обид на лекарите да му го спасат животот во Заводот за кардиоваскуларни болести „Дедиње“, пренесуваат тамошните медиуми. Тој беше приклучен на респиратор, но кога падна во вештачка кома, тој беше приклучен на ECMO-апаратот, познат и како вештачко белодробно крило, со чија помош … Continue reading Милутин Мркоњиќ приклучен на апарати, политичарот е во вештачка кома

Текстот Милутин Мркоњиќ приклучен на апарати, политичарот е во вештачка кома е превземен од Reporter.mk.