Најмоќниот телескоп на НАСА открил знаци на живот на далечна планета

Вселенскиот телескоп на НАСА Џејмс Веб ги откри првите докази за знаци на живот на далечна планета. Наводно е откриена молекула наречена диметил сулфид која …

Најмоќниот телескоп на НАСА открил знаци на живот на далечна планета Прочитај повеќе »

Текстот Најмоќниот телескоп на НАСА открил знаци на живот на далечна планета е превземен од Reporter.mk.