Најплатените музички ѕвезди во светот

Светските музички ѕвезди на големо ја имаат материјализирано својата слава, а благодарение на својата популарност, хитови и настапи тие заработуваат милионски износи. Списанието Билбоард составил листа на најплатени музичари на светот.

10. Цолдплау – Крис Мартин и неговото друштво имаат зад себе успешна година. Pред се добро минаle финансиски. Вкупно заработиле 26,5 милиони долари.

Текстот Најплатените музички ѕвезди во светот е превземен од Reporter.mk.