НАСА лансираше мисија за спас на Земјата од астероиди

Од Американската вселенска агенција НАСА, лансираа во вселената летало „Дарт“, кое треба да удри во предметот Диморфос. Америкацните имаат во план да утврдат колку може леталото да ја промени брзина и патека на движење на Диморфос. Целиот овој проект чини 325 милиони долари, а „Дарт“ би требало да удри во Диморфос со брзина од 15.000 … Continue reading НАСА лансираше мисија за спас на Земјата од астероиди

Текстот НАСА лансираше мисија за спас на Земјата од астероиди е превземен од Reporter.mk.