„Не се дише више“ – „Пеперминт“ реагираат на загадениот воздух

Популарната група „Пеперминт“ сними видео за новата песна „Не се дише“. Бендот инспириран и револтиран од загадениот воздух во Скопје направи песна за да се зголеми еколошката свест кај луѓето за почиста околина.

„Нема земја, нема дрва, нема воздух, нема здрава храна, нема име, нема правда, нема доктор, нема ученици… Како затворени во шише више не се дише. Вака затворени во шише не се седи више“, пее „Пеперминт“.

Текстот „Не се дише више“ – „Пеперминт“ реагираат на загадениот воздух е превземен од Reporter.mk.