Нора Шаќири разрешена од Tеатaр „Комедија“, на нејзино место е назначена глумицата Магдалена Ризова-Черних

Утрово, со решение на Министерствто за култура, сменета е од функцијата в.д. директорка на Театар „Комедија“, Нора Шаќири-Марковиќ. На нејзино место е поставена актерката Магдалена Ризова-Черних. Оваа одлука доаѓа само пет дена по пишувањето за неа дека вршела мобинг врз вработените во театарот и дека некои од нив ја пријавиле. Од Министерството за култура потврдија дека … Continue reading Нора Шаќири разрешена од Tеатaр „Комедија“, на нејзино место е назначена глумицата Магдалена Ризова-Черних

Текстот Нора Шаќири разрешена од Tеатaр „Комедија“, на нејзино место е назначена глумицата Магдалена Ризова-Черних е превземен од Reporter.mk.