Од корона почина Зоран Росоманов, сопругот на Невенка Томовска за која е напишана „Македонско девојче“

Утрово од ковид-19 почина Зоран Росоманов, зетот на фолк-легендата Виолета Томовска, и сопруг на Невенка, девојчето за кое е испеана песната „Македонско девојче“. Утрово веста осамна на социјалните мрежи, кои се преплавени од изрази на сочувство кон Невенка за нејзиниот сопруг. Тој на јавноста ѝ стана познат откако за нејзиниот 50 роденден организираше пејачите да направат … Continue reading Од корона почина Зоран Росоманов, сопругот на Невенка Томовска за која е напишана „Македонско девојче“

Текстот Од корона почина Зоран Росоманов, сопругот на Невенка Томовска за која е напишана „Македонско девојче“ е превземен од Reporter.mk.