Почина Алан Паркер, режисерот на „Евита“

Британскиот режисер Алан Паркер, кој ги режираше филмовите „Полноќен експрес“ и „Евита“, почина по долго боледување на 76 години. Роден во 1944 во Лондон, Паркер направил пробив во Холивуд со својот прв филм „Багзи Малоун“ од 1976, за две години подоцна да го сними своето најпознато дело „Полноќен експрес“. Биографската драма за американски студент кој … Continue reading Почина Алан Паркер, режисерот на „Евита“

Текстот Почина Алан Паркер, режисерот на „Евита“ е превземен од Reporter.mk.