Почина Димитар Узунски, легендата на Пијанечкото-народно творештво

Вчера почина народниот уметник, фолклористот Димитар Узунски на 83 години, откако ја изгуби битката со болестите. Веста ја соопшти секретарот на здружението ,,Копачка”, Перса Стојановска. „Со неизмерна тага и болка соопшуваме дека нашиот драг претседател Димитар Узунски, ја загуби битката со болестите и нè напушти засекогаш. Неговото заминување несомнено ќе биде само телесно, додека неговиот дух ќе … Continue reading Почина Димитар Узунски, легендата на Пијанечкото-народно творештво

Текстот Почина Димитар Узунски, легендата на Пијанечкото-народно творештво е превземен од Reporter.mk.