Почина новинарот и хроничар на Скопје Данило Коцевски

Новинарот и публицист Данило Коцевски, кого скопјани со децении го знаат како легенда на Скопје, почина на 73 години, по кратко боледувања. Погребот се одржа денеска на Градските гробишта Бутел во присуство на семејството. Коцевски дипломирал на Филозофскиот факултет во Скопје, а како стипендист на француската влада престојувал во Франција  Тој е еден  од иницијаторите … Continue reading Почина новинарот и хроничар на Скопје Данило Коцевски

Текстот Почина новинарот и хроничар на Скопје Данило Коцевски е превземен од Reporter.mk.