Покрената кривична постапка против Жерар Депардје, поради обвинение за силување

Француското правосудство денеска потврди дека покренало кривична постапка против актерот Жерар Депардје (73) поради обвинение за „силување и сексуална злоупотреба“, врз основа на тужбата на актерката Шарлот Арно. „Истражниот совет смета дека во оваа фаза има сериозни наводи кои го оправдуваат покренувањето на кривична постапка против Депардје“ за делата извршени во август 2018 година, соопшти обвинителството … Continue reading Покрената кривична постапка против Жерар Депардје, поради обвинение за силување

Текстот Покрената кривична постапка против Жерар Депардје, поради обвинение за силување е превземен од Reporter.mk.