Сашко Кедев го искачи Даулагири на Хималаите, седмиот највисок врв на светот

Македонскиот кардиолог и академик Сашко Кедев го освои и седмиот највисок врв на светот Даулагири 1 на Хималаите, висок 8.167 метри. Покрај него се искачија и 21 член од експедицијата, водена од тимот на „Мингма Џи“, која е прва сезонава што се искачи на врв над 8.000 метри. Dr. Sashko Kedev, renowned Macedonian politician, climber, and doctor, … Continue reading Сашко Кедев го искачи Даулагири на Хималаите, седмиот највисок врв на светот

Текстот Сашко Кедев го искачи Даулагири на Хималаите, седмиот највисок врв на светот е превземен од Reporter.mk.