„Се договоривме да умреме на бина, но тој побрза“, Бора Чорба се прости од Миша

Легендарниот пејач и фронтмен на музичката група „Рибља чорба“, Бора Ѓорѓевиќ, се прости од својот колега и голем пријател Мирослав Алексиќ, кој почина денес како последица од коронавирусот. „42. години свиревме заедно и не можам да замислам дека повеќе го нема. Повеќе од четири децении не се погледнавме попреку, а камоли да се искараме. Не можам … Continue reading „Се договоривме да умреме на бина, но тој побрза“, Бора Чорба се прости од Миша

Текстот „Се договоривме да умреме на бина, но тој побрза“, Бора Чорба се прости од Миша е превземен од Reporter.mk.