Ума Турман на протестите во Париз

Ума Турман сподели слика дека е на протестите во Франција, заедно со „жолтите елеци” кои демонстрираа.48-годишната актерка е сликана во близина на црквата Св. Августин во Париз.

“Париз, денес, доаѓаат димни бомби и полицајци”, пишува таа. Таа додаде во коментар: “99% од демонстрантите беа мирни.

Текстот Ума Турман на протестите во Париз е превземен од Reporter.mk.