(Видео) Илон Маск танцувајќи ја отвори првата „гигафабрика“ на „Тесла“ во Германија

Бизнисменот Илон Маск вчера танц ја отвори својата прва гигафабрика во Берлин со која планира да продава автомобили „Тесла“ во Европа. Фабриката од пет милијарди евра, која меѓудругото е најголемата инвестиција во германска фабрика за автомобили во поновата историја, доцнеше осум месеци со отворање поради лиценци и скандали со вода, екологија и сечење дрвjа. Директорот на „Tесла“, Маск, танцуваше … Continue reading (Видео) Илон Маск танцувајќи ја отвори првата „гигафабрика“ на „Тесла“ во Германија

Текстот (Видео) Илон Маск танцувајќи ја отвори првата „гигафабрика“ на „Тесла“ во Германија е превземен од Reporter.mk.