(Видео) Кланот на Гадафи, диктаторот имал седум сина, тројца настрадале во револуцијата, а остантите со ќерка му побегнале од земјата

Поранешниот либиски лидер, Муамер Гадафи беше убиен пред десетина години. Тој имал седум сина и само една ќерка, од кои тројца настрадале кога настана револуцијата во земјата, додека останатите побегнале. Едниот од нив, Саиф ал Араб загинал за време на бомбардирањето на НАТО во април 2011 година, а Камис само неколку месеци подоцна. Мутасим бил … Continue reading (Видео) Кланот на Гадафи, диктаторот имал седум сина, тројца настрадале во револуцијата, а остантите со ќерка му побегнале од земјата

Текстот (Видео) Кланот на Гадафи, диктаторот имал седум сина, тројца настрадале во револуцијата, а остантите со ќерка му побегнале од земјата е превземен од Reporter.mk.