(Видео) Објавени првите фотографии од огромната црна дупка во центарот на нашата галаксија

Меѓународeни тим од астрофизичари и научници објавија компјутерските симулации од црна дупка која се наоѓа во центарот на нашата галаксија. Дупката го доби името Сагитариус А и е четири милиони пати поголема од Сонцето. Нејзината гравитација е толку силна што светлината и материјата не можат да излезат од неа и е исклучително тешко да се … Continue reading (Видео) Објавени првите фотографии од огромната црна дупка во центарот на нашата галаксија

Текстот (Видео) Објавени првите фотографии од огромната црна дупка во центарот на нашата галаксија е превземен од Reporter.mk.