(Видео) Овации за Симон, со „Не си го продавај Кољо чифликот“ ги освои Бразилците

Македонскиот пијанист Симон Трпчески беше испратен со овации по концертот што го одржа вчера во Сао Паоло, Бразил. Покрај класичните композиции, тој за присутните отсвире и неколку традиционални македонски песни, а најмногу аплауз доби на „Не си го продавај Кољо чифликот“.

Симон во Бразил настапи заедно со својот пријател и колега, Кристијан Мацелару.

Погледнете го видеото.

S.Trpceski – CAPRICCIO_D.Shuplevski, Sao Paulo, 08.06.2019

A special encore for the Brasilian appreciation of Macedonian music, with the principal violin Davi Graton, playing CAPRICCIO / Dragan Shuplevski… after my performance with OSESP and Maestro Macelaru, Sao Paulo, Brazil, 08.06.2019

Posted by Simon Trpčeski/Симон Трпчески on Недела, 09 јуни 2019

Текстот (Видео) Овации за Симон, со „Не си го продавај Кољо чифликот“ ги освои Бразилците е превземен од Reporter.mk.