(Видео) Трагичен крај за само 40 секунди: Како се случи првата смрт во вселената?

Советските космонаути Георѓи Добровољски, Владислав Волков и Виктор Пацајев тргнале на долго патување во вселената во 1971 година и стигнале на првата човечка вселенска станица “Салут 1”.  Тие биле првите луѓе кои пристигнале на вселенската станица  . Поминале 22 дена во Вселената и со тоа поставија рекорд за најдолго човечко живеење таму. На пат кон … Continue reading (Видео) Трагичен крај за само 40 секунди: Како се случи првата смрт во вселената?

Текстот (Видео) Трагичен крај за само 40 секунди: Како се случи првата смрт во вселената? е превземен од Reporter.mk.