Забава во Струга со електронска музика

Утре, 15 јуни, во хангарот на Домот на културата „Браќа Миладиновци“ во Струга настап ќе одржи Иниго Кенеди.

Иниго Кенеди претставува икона во светот на електронската музика со над 100 музички изданија и две децении активна инволвираност во британската и интернационалната сцена, како и актуелно име што често можете да го сретнете во програмите на елитните технохрамови во светот, како: Fabric, Berghain, Bassiani, Tresor и сл.

Како музичар и продуцент, неговата иновативност и уникатен пристап се легендарни со каталог на изданија на водечките техноетикети, како Token, Semantica и неговата сопствена издавачка куќа Asymmetric.

Долгогодишното искуство и високите стандарди на селекција ги прават неговите сетови незаборавни патувања на подиумот.