Звездана Ангеловска вторпат е најдобра актерка на фестивалот „Ристо Шишков“

На 29. издание на фестивалот на камерен театар Ристо Шишков“ во Струмица, Звездана Ангеловска доби награда за најдобра актерка за улогата на Таа во претставата на МНТ, „Само глас“, во режија на Марјан Неќак. Таа е единствената актерка  која по вторпат ја добива наградата „Ристо Шишков“. Фестивалот постои речиси 30 години. Актерката покрај златниот медаљон со ликот … Continue reading Звездана Ангеловска вторпат е најдобра актерка на фестивалот „Ристо Шишков“

Текстот Звездана Ангеловска вторпат е најдобра актерка на фестивалот „Ристо Шишков“ е превземен од Reporter.mk.