Атентатот на Лукашенко бил планиран да се случи за време на парадата на 9. мај? – Белорускиот претседател открил кои сè сценарија му ги подготвувале атентаторите

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, објаснил како било планирано врз него да се изврши атентат и да се направи државен удар во земјата. Тој смета дека организаторите на пучот, разработувале неколку сценарија, а едното од нив бил нападот да се случи за време на парадата на 9. мај. Спроед него, организаторите на пучот се откажале … Continue reading Атентатот на Лукашенко бил планиран да се случи за време на парадата на 9. мај? – Белорускиот претседател открил кои сè сценарија му ги подготвувале атентаторите

Текстот Атентатот на Лукашенко бил планиран да се случи за време на парадата на 9. мај? – Белорускиот претседател открил кои сè сценарија му ги подготвувале атентаторите е превземен од Reporter.mk.