Бил Гејтс купил 100.000 хектари обработлива земја и стана најголемиот приватен сопственик на земјоделско земјиште во САД

Еден од најбогатите луѓе на светот, Бил Гејтс, поседува најголем процент од земјоделско земјиште во САД. Неодамна стана сопственик на 100.000 хектари обработлива земја во 18 сојузни држави. Со неодамнешната најнова аквизиција тој стана најголемиот приватен сопственик на земјоделско земјиште во Америка. Најголемата површина на земја ја има во Луизијана, па потоа следуваат Арканзас и … Continue reading Бил Гејтс купил 100.000 хектари обработлива земја и стана најголемиот приватен сопственик на земјоделско земјиште во САД

Текстот Бил Гејтс купил 100.000 хектари обработлива земја и стана најголемиот приватен сопственик на земјоделско земјиште во САД е превземен од Reporter.mk.