Бил Гејтс: Ниту вакцината можеби нема да може да го спречи коронавирусот

Правењето вакцини не гарантира целосно оздравување и спречување на новиот тип на коронавирус, смета основачот на „Мајкрософот“, Бил Гејтс, пренесува „Спутник.рс“. Коментирајќи го мислењето на епидемиолозите, Гејтс смета дека вирусот ќе продолжи да се шири сè додека не се зарази 60 до 70 проценти од населението. Милијардерот објаснил дка вакцината има две основни функции. „Едната … Continue reading Бил Гејтс: Ниту вакцината можеби нема да може да го спречи коронавирусот

Текстот Бил Гејтс: Ниту вакцината можеби нема да може да го спречи коронавирусот е превземен од Reporter.mk.