Бил Гејтс во борба против климатските промени, има намера да вложи две милијарди долари за да спречи катастрофа

Американскиот мултимилијардер и основач на „Мајкрософт“, Бил Гејтс, најави дека во наредните пет години има намера да вложи две милијарди долари во борба против климатските промени. Во изјава за германскиот медиум Handelsblat, Гејтс изјавил дека ќе вложи во старт-апови и други проекти, а дека неговата цел е да спречи климатска катастрофа. „Не е невозможно, но … Continue reading Бил Гејтс во борба против климатските промени, има намера да вложи две милијарди долари за да спречи катастрофа

Текстот Бил Гејтс во борба против климатските промени, има намера да вложи две милијарди долари за да спречи катастрофа е превземен од Reporter.mk.