(Фото) Девојчиња открија астероид во близина на Марс, кој се движи кон Земјата

Две тинејџерки од Индија преку телескопот на Универзитетот на Хаваи, успеале да откријат астероид кој се наоѓал во близина на Марс и кој се движел во правец на Земјата. Ова го соопштија од индискиот Институт за вселенско образование. Астероидот во моментов се наоѓа во близина на Марс и се очекува истиот да ја помине Земјата, … Continue reading (Фото) Девојчиња открија астероид во близина на Марс, кој се движи кон Земјата

Текстот (Фото) Девојчиња открија астероид во близина на Марс, кој се движи кон Земјата е превземен од Reporter.mk.