Излезе од сенката на нејзиниот брат, акцијата на сестрата на Ким ја уништи надежта за помирување на двете Кореи

По наредбата на Ким Јо-џонг (32), сестрата на севернокорејскиот лидер Ким Џонг-ун, минатиот вторник беше дигната во воздух канцеларијата за врски со Јужна Кореја. Ова е првпат триесетгодишната Јо-џонг да излезе од сенката на нејзиниот брат, а нејзината акција ја сруши и последната надеж за било какво помирување меѓу двете Кореи. Канцеларијата за врска се … Continue reading Излезе од сенката на нејзиниот брат, акцијата на сестрата на Ким ја уништи надежта за помирување на двете Кореи

Текстот Излезе од сенката на нејзиниот брат, акцијата на сестрата на Ким ја уништи надежта за помирување на двете Кореи е превземен од Reporter.mk.