Кина и СЗО открија четири можни сценарија за потеклото на коронавирусот

Во заедничката студија на Светската здравствена организација (СЗО) и Кина, за потеклото на ковид-19, е наведено дека преносот на вирусот од лилјак на човек, преку други животни, е најверојатното сценарио за настанување на болеста и дека пропустите во лабораторија е најмалку можна причина, го пренесува „Асошиетед прес“, нацрт извештајот до кој дошол. Агенцијата наведува дека … Continue reading Кина и СЗО открија четири можни сценарија за потеклото на коронавирусот

Текстот Кина и СЗО открија четири можни сценарија за потеклото на коронавирусот е превземен од Reporter.mk.